Van idee tot werkelijkheid....

Onze prachtige kas is in gebruik!

De kinderen van basisschool De Meerkoet hebben al langer de wens om bij de schooltuinen een kas te hebben staan. Deze wens is gehoord en dankzij de duurzame samenwerking met FBHout is deze wens ook uitgekomen.

De kinderen van Team Duurzaamheid hebben een prachtige en duurzame kas uitgezocht. Daarna heeft een groep kinderen samen met een aantal zeer behulpzame ouders, de conciërge en een leerkracht een prachtige kas in elkaar gezet. Nu het glas er ook in zit, kan de kas gebruikt worden door mensen én dieren.

’De grond in de kas kan nog wel wat hulp gebruiken!’

De bodem is arm; er zit niet genoeg voedsel in voor de toekomstige plantjes. Daarom hebben de leerlingen van groep 5/6 de afgelopen periode Bokashi gemaakt. In een Bokashi keukenemmer hebben ze biologische afval gestopt en er voeding voor de bodem van onze schooltuinen van gemaakt. Zeer duurzaam!

’’Juf, een regenworm!!’

Vóór het ingraven van deze voeding kwamen de kinderen géén regenwormen of andere bodemdieren tegen. De dag daarna moesten ze al heel voorzichtig graven, want ze kwamen de ene na de andere regenworm tegen én nog een duizendpoot.

’Wat een leven in de schooltuin!’

Binnenkort zullen de bodemdieren leven naast de eigen gekweekte groentes. Deze groentes worden momenteel gekweekt in de kas en krijgen water uit de duurzame houten regentonnen. Ook bij de kas staat er nu één! 

De Meerkoet tuinkas a 1 De Meerkoet tuinkas a 1
De Meerkoet tuinkas 1 De Meerkoet tuinkas 1
De Meerkoet tuinkas bokashi 1 De Meerkoet tuinkas bokashi 1
De Meerkoet tuinkas bokashi 2 De Meerkoet tuinkas bokashi 2
De Meerkoet tuinkas bokashi 3 De Meerkoet tuinkas bokashi 3
De Meerkoet schooltuin 2 De Meerkoet schooltuin 2