Optreden Amstel Quartet

Dirkshorn Bruist nieuws van 26-04-2022

Zondag 24 april, 15.00 uur waren we getuige van een fascinerend optreden van het Amstel Saxofoon Quartet. Dit Quartet, bekend van onder andere optredens in de Carnegie Hall in New York, het Concertgebouw in Amsterdam, Podium Witteman was deze keer te gast in de Protestantse kerk in Dirkshorn. De vier saxofonisten werden hierbij terzijde gestaan door de organiste Una Cintina.

Pakten ze voor de pauze uit met prachtige muziek van de componisten Arvo Pärt en Georgs Pelecis waarin ze hun kwaliteiten en professionaliteit ondubbelzinnig lieten zien.

Na de pauze liet de organiste Una Cintina in het stuk Mad Rush van Philip Glass op een fantastische wijze zien en horen hoe het kerkorgel ook kan klinken met het gebruik van alle registers van het orgel.

Het stuk Songlessness van Maxim Shalygin zal vast niet voor alle aanwezigen gevonden zijn dat het prachtige muziek was, maar het was zonder twijfel een fascinerend stuk wat de saxofonisten ten gehore brachten, waarin alle technische mogelijkheden van de verschillende saxofoons ten volle benut werden.

De afsluiting, het stuk Mishima van Philip Glass, was daarna weer zeer weldadig om naar te luisteren en van te genieten.

Kortom een geweldige middag waarbij het alleen zo jammer is dat er zo weinig Dirkshorners profiteren van deze unieke kans om een internationaal gewaardeerd saxofoongezelschap live mee te maken.

 

Amstel Kwartet 2022 - 005 Amstel Kwartet 2022 - 005